2010. október 26., kedd

A Kislányt kérdeztük

"Szeretni soha nem késő!"-énekli lelkesen egy édes kislány, miközben vidáman szökdécsel az erdei ösvényen a megszeppent bébisün felé...

Ez a Kislány az, aki feltétlen szeretetével megolvasztja a tüskés Sünike és a nézők szívét. Könnyed, kedves légköre magával ragadja a mesejáték nézőit, hallgatóit.
Krisztina 15 éves ifjú hölgy. "A szeretetre vágyó süni" című darabban játssza első főszerepét. Egyéb érdekességek mellett a Sünis meséről, a szerepről, és a felvétel kulisszatitkairól kérdeztük Kőrös Krisztinát...

Mesélj magadról egy kicsit! Úgy tudom, nagy családban élsz...
Van két öcsém. Elég gyorsan mennek egymás után a napok és izgalmasak. Elég keveset vagyok otthon, sok a különórám, sokat vagyok a barátaimmal. De nagyon szeretem a családomat! :)

Hol tanulsz?
A Kölcsey Gimnáziumban angol-német szakon.

Mit szeretsz csinálni még a tanulás mellett?
Énekelni! A barátaimmal találkozni, és a testvéreimmel játszani! Ja, ja... utazni, utazni! Azt nagyon!

Milyen terveid vannak a közeli/távoli jövőre nézve?
A közeli jövőt, ahogy látom: biztos, hogy csak a nyelvtanulásra fordítom. A távolit még nem tudom... nem tudom, mi legyen a hivatásom... de az biztos, hogy nagyon színes, változatos, ahogy gondolom!

Elárulod olvasóinknak, milyen érzés egy ilyen fantasztikus mesejátékban részt vállalni?
Nagyon izgalmas, és nagyon jó volt a felvétel! Főleg, hogy olyan emberekkel dolgozhattam, akiket nagyon régóta ismerek és szeretek!

Hogy zajlik, mennyi időbe telik egy ilyen stúdiófelvétel?
Hát... :) Ez attól függ, hogy milyen nehéz a szöveg, és attól is, hogy mennyire kipihent az ember és mennyire képes együtt dolgozni a többiekkel. Szerintem ez a felvétel egy nap volt...
Én az elején semennyire nem voltam fáradt, de a vége felé picit elkezdtem fáradni!:)
Hogy hogy zajlik? Igen... Először is megkapom a papírt, és átolvasom többször. Nekem szerencsém volt, mert segített egy lány, hogy hogy hangsúlyozzak. Utána mondatonként, vagy olyan szakaszonként, ahogy lehetett, felvettük a szöveget. Az éneklésnél zenei aláfestéssel kellett dolgozni, de az több idő volt, mint maga a mesejáték felvétele! :)

Milyennek látod azt a szereplőt - a Kislányt -, akit eljátszottál?
Hát... valami eszméletlen kedves! És nagyon szeretném, ha valamikor tudnék vele azonosulni, mert egy olyan karakter, aki mindig megbocsát és bocsánatot kér. Bár a Sünike elég gonosz vele - még a végén ő kér bocsánatot! Nekem ezt még tanulnom kell! De örülök, hogy eljátszhattam! :)

Melyik a kedvenc szakaszod a stúdiós munkában: az énekek, egyes betétek előre elsajátítása, az olvasópróba vagy maga a felvétel? Miért?
Mindenképpen az ének felvétele. És azért, mert azt már többször is csináltam. Mivel szeretek énekelni, ez a kedvenc részem. S azt tehetem, amit a legjobban szeretek!

Ha mondhatnál egy mondatot, és azt az egész világon minden gyermek hallhatná, mi lenne az a mondat? Mit mondanál a ma gyerekeinek?
Mmm... szeretni soha sem késő! :) Igazából azt, hogy nagyon fontos egy igazi barát, és hogyha nincs, azt nagyon bánja mindenki! Ennyit mondanék, ezt mindenki megérti!

Végül pedig kérlek, áruld el nekünk, melyik szereplő a kedvenced a "Szeretetre vágyó süni" c. meséből!
A Nyuszi! Mert ahhoz képest, hogy őt is egyfolytában elüldözi a Süni, kitart mellette és a legjobb barátjának gondolja a Sünit, és a végén ez valóra is válik!

Köszönöm a beszélgetést! :)