2014. április 30., szerda

Sasveszély!

"Sasveszély, sasveszély! Bújjál el, hogy tovább élj!" - kiabálják majd a gyerekek a bábelőadás legizgalmasabb pillanataiban - számításaink szerint -, miután Nyúl Dániel felkészíti őket a várható veszélyre. Együtt kiabálnak majd, és figyelmeztetik a közelgő veszélyre a két ártatlan kis sün gyereket.

Hogy mi történik, miután megjelenik a kitárt szárnyú parlagi sas a paraván legtetején és szúrós szemmel figyeli a kis Sün Bogit... azt most még nem árulhatjuk el. A lényeg, hogy minden jó, ha vége jó :) :)
Azonban a Sas figurájának tervezésébe bepillantást engedhetünk :)

Nem volt egyszerű megtervezni, illetve kitalálni, milyen is legyen az a bizonyos veszélyes állat, amelyik megjelenik a darabban. Nem lehet túlontúl félelmetes, mert nem csak a báb tűnik fel a paraván tetején, hanem közben hangeffektek is szólnak - a darabban -, amik még élethűbbé teszik a figurát.
Tehát legyen határozott megjelenésű, karakteres a báb, méretét tekintve nagy, de mégse legyen félelmetes. Egy úttal hasonlítson a valódi parlagi sasra, de mégis legyen meseszerű, hogy illeszkedjen a már meglévő szereplőkhöz.

A végleges terveket itt láthatjátok:


A vén parlagi sas.


Paravánra is ültethető, "reptethető" is. Bár szárnyai nem mozognak, de a mozdulat igen kifejező. 



A kis Sün Bogi bábterve. (Kisebb méretű lesz, mint Sün Benő.)






Nem sokára kész!!!

Kedves Sünike-barátok :) !

Nem sokára kész a Süni 2. bábdarabjának hangfelvétele. A stúdiózás remek hangulatban telt.
Íme néhány kép a szereplőkről :)


Nyúl Dániel szerepében Ati.


(Balról jobbra) A Róka Rudolfot játszó Robi és a Nyúl Dánielt alakító Ati.


Farkas Fanninak Eszti kölcsönzi hangját.

2014. április 24., csütörtök

Készül a "Váratlan Vendég"!

Kedves Olvasóink!

Már készül a Váratlan Vendégről szóló Családi Palánta Posta. 
Legközelebbi OBM konferenciánk 2014. május 24-én lesz, melynek fénypontja a Szeretetre vágyó Süni és a Váratlan Vendég című bábdarab premierje.
Szeretettel várunk Mindenkit! 

Addig is... meglepünk Benneteket a most készülő Palánta Posta borító képével! Reméljük, tetszik!

Íme...


2014. április 3., csütörtök

Elkészült!

Sziasztok, kedves Sünike-olvasók!

Örömmel közhírré tesszük: tegnap befejeződött a bábdarab írása, a Sünike 2. elkészült! :)
Az utolsó átfésülések és simítások vannak csak hátra, nem sokára megkezdődnek az új Sün Bogis Palánta Posta előkészületei, a bábdarab felvétele is hamarosan megtörténik. A stúdiófelvételről természetesen fényképek is készülnek majd, amiket meg is mutatunk Nektek majd itt a blogon. 

Hogy ki kölcsönzi majd a hangját a kis Sün Boginak, még nem lehet tudni, de ez is hamarosan kiderül, ugyanis a felvétel minden reményünk szerint jövő héten lezajlik majd. 
A tervek szerint egy 3-5 éves kislányt keres Sün Bogi szerepére a kreatív csapat, aki már kellőképpen tud koncentrálni erre a nem is olyan egyszerű feladatra - hogy egy stúdió mikrofonja előtt állva, az előtte elhangzó mondatokat elismételve, magát a szerepbe beleélve felmondja a kis Süni szerepét -, de még elég "babás" a hangja ahhoz, hogy a kellő hatást elérje a darab és megolvasszon minden néző és hallgató szívet. 


Reméljük, legalább úgy várjátok az új jövevényt és az új bábdarabot, mint mi! :)




2014. április 1., kedd

A váratlan vendég

Kedves Olvasóink!

2011. májusában már megszülettek Sün Bogi, a kedves kis bébisüni első tervei, az új bábdarabra vonatkozó ötletek... most viszont, 2014. májusában MEG IS VALÓSUL az álom!

Megszületik Sün Bogi, a kis váratlan vendég figurája, aki az erdőbe érkezik, és semmire sem vágyik jobban, mint hogy Sün Benő befogadja, szeresse, barátkozzon vele és szeretetet adjon neki!

Sün Bogi figurája sokat változott, csiszolódott a 2011-es változathoz képest, a színeken is változtattunk (a narancs helyett inkább egy pasztelles lilát, rózsaszínt választottunk), szemeit nagyobbra vettük, testét pedig még kisebbre. Ártatlan, bájos, igazi szeretnivaló külsőt kapott.

Már nagyon várjuk, hogy a darab írása befejeződjön, és megkezdődhessenek az előkészületek izgalmas munkái, melyek során elkészül az újság, a mese CD és megrendezésre kerül a vadonat új bábdarab.

Reméljük, Ti is várjátok már... :)