2014. május 13., kedd

Van egy lehetőség...


Kedves Olvasónk!

Van egy lehetőség...

...amivel Te is tudsz segíteni, hogy Sün Bogival és Sün Benővel minél több gyermek találkozhasson!

Hogy mi kell hozzá?

Csak annyi, hogy ha még nem rendelkeztél adód non-profit (alapítványok számára adható) 1%-áról, akkor ajánld fel a Palánta Sorsfordító Alapítványnak!
Adószám: 18168042-1-42

Nemcsak ennek a bábdarabnak elkészülését és előadásait segíted ezzel, hanem sok más hasonlóan szívhez szóló és jóra tanító előadás, ajándék füzet és CD elkészültét, gyerekekhez jutását is támogatod így.
Alapítványunk sok más – gyermekekért és családokért végzett - tevékenységét is megismerheted a honlapunkon: www.palantamisszio.hu

Köszönjük!

2014. május 12., hétfő

Rajzlapról a kezünkbe!

Ma délelőtt kezünkbe foghattuk az első Sün Bogi bábot.
Szerintünk nagyon bájos lett.

A sas tervezésének és elkészítésének folyamata még tart. A sast "darabokban" láthattuk a mai találka alkalmával, de már így is jól látszik, milyen kifejezőre sikerült.
Grafikusunk 2 napig tervezte a sas figuráját. Varrónőnk elmesélte, hogy egy hétig csak nézte-nézte a figuratervet, mire hozzákezdett. Elmondása szerint nem volt egyszerű feladat.

Nos valóban így van! Nem egyszerű megtervezni, kivitelezni egy ekkora madár-bábot úgy, hogy könnyen mozgatható, karakteres, ragadozó "madaras", ám mégse túl ijesztő küllemű legyen és ne legyen sérülékeny, jól bírja a ki-bepakolással járó lehetséges zúzódásokat, formáját változatlanul megőrizze. Kíváncsiak vagyunk a végeredményre.

Addig is: jöjjenek a mai képek.









Készül a répa és a körte szabásmintája is. Mai dilemma: mekkora legyen a répa és pontosan hol legyen beleépítve a bot, hogy a nyuszika könnyedén tudja majd rágcsálni...? Méretvétel, gyors tollrajz, rövid egyeztetés... zajlik a munka :)

Van egy ötletünk!

2014. május 24-én, szombaton találkozzunk az OBM konferencián!!!!!! :)
Mikor: reggel 9-kor.
Hol: Bp. 7. ker. Damjanich. u. 2.

Regisztráljatok május 16-ig ingyenesen itt:

http://www.palantamisszio.hu/jelentkezes-a-palanta-gyermek-lelek-mento-tavaszi-babkonferenciajara


2014. május 10., szombat

Kisütöttünk valamit...

Már készülnek a Sünike 2. bábdarabhoz való kellékek. 
A bábdarabban szükség lesz majd néhány eszközre, ezek közül az egyik legizgalmasabb: a torta. 

Mikor szerepel a torta?

A mese végén a Kislány egy szülinapi tortával lepi meg a két kis Sünikét, amin ők nagyon meglepődnek. Fontos, hogy a torta élethű legyen, de egyben biztonságosan legyen rögzítve rajta minden elem, hogy kibírja a báb elő-és elpakolások viszontagságait. Víz és ütésálló is legyen. Persze azért erre a kellékre kicsit jobban kell majd vigyázni, mivel lesz rajta egy-két díszítő elem.

A prototípus
Az első torta igazán élethűre sikeredett. Csak akkor éri meglepetés a torkos nézelődőt, ha esetleg belevág a tortába egy késsel... az ugyanis hungarocell! :) 
A tetejét díszítő meggyek üvegből vannak, a színes bulis cukorszórás pedig csillogó gyöngyökből. 
De a látvány igazán ínycsiklandó :)
A különlegesség, hogy nem lesz két bábcsoportnak egyforma tortája, mindenki olyat választhat, amilyet szeretne. Terveink szerint lesz diós, túrós, epres, csokis, vaniliás... mindenféle, ami szem-szájnak ingere.

Hungarocell piskóta, akrilfesték lekvár, üveg meggyek és gyöngy cukorkák. Ennél finomabb csemegéről nem is álmodhat egy plüss süni :)


A kész tortára egy 6-os számgyertya kerül, melyet erősen rögzítünk. Azért 6-os, mert Sün Benő a 6. szülinapját ünnepli a mesében. 
Munkatársunk (a képeken), Róbert nagy gonddal alapozza, tervezi, festi meg és díszíti fel az élethű tortákat. A kellék-torták igazán kreatív hangulatban "sülnek ki". :) 









Tubaduó

Kedves Olvasóink!

A tegnapi nap folyamán felvettük a Sünike 2. részének zenéjét.
Ehhez a zongora és zenei effekt alapot készítettük el először, majd egy tuba művész látogatott el hozzánk hangszerével. A tubás zenei felvétel kicsit több, mint két óra alatt megvolt. A két zenész (a zongorista és a tubás) ügyesen és gyorsan összeszokott, majd együtt játszották fel a mese háttérzenéit.

A tuba amellett, hogy kifejezetten mesebeli hangulatot teremt hangszínével, kifejezi a Sünike morcos hangulatát. Ezen kívül lépegető ritmust játszva aláfestőként használható majd ahhoz a részhez, ahol a kis süni az ösvény mellett sétálgat fel-alá (a paravánon). A tubával remek effekteket lehet játszani, így Zalán - vendégművészünk - rövid felvétellel egybekötött bemutatót tartott nekünk a stúdióban a hangszerével kiadható összes hangból.

Kedves Zalán! Ezúton is köszönjük közreműködésed! :)

...és hogy mi történt a felvétel után?

Hát...