2010. december 9., csütörtök

Karácsonyi Szeretet-pontok - így teheted meghitté az ünnepet

A Palánta írójőjét kérdezem. Hogyan telnek a Sünike írónőjének napjai így karácsony előtt? Mit gondol most? Hogyan tovább? Mik a tervei a Sünikével? És egyébként pedig... áruljon el olyan kulisszatitkokat, amiket olvasóink szívesen megtudnának tőlünk...

Közeledünk a karácsonyhoz. És nekem már a húsvéti darabot kellene írnom. - mondja mosolyogva, miközben betesz a sütőbe egy nagy tepsi finom fűszerezésű tejszínes húst, melyet "kis" családjának készít ebédre.
A karácsony nagyon áldott és nagyon sűrű. Csodálatos, hogy gyerekprogramokon vehetünk részt. A bábokkal és az énekeinkkel a Vörösmarty téren adunk műsort nap mint nap. Ezekben mind részt veszek, és csodálatos, ahogy a gyerekek énekelik a dalokat, és tátott szájjal nézik a bábelőadást a hulló hóesésben. Nincs annál csodálatosabb, mint a reménység üzenetét elmondani nekik. És erre most lehetőségünk nyílt és nyílik több helyen. Angyalok erdeje, Mikulásgyár, Vörösmarty téri vásár, KÖSZI (Szabadidőközpont) és a Civil ház... ezeken kívül a nagyothallók intézete, és minden iskola, ahol hívnak és várnak minket Budapesten és az ország minden pontján.

Hogy készültök a családdal a karácsonyra?
Tervezgetjük a családi vacsorát, mindenki sugdolódzik, és magányos utakra megy, hogy meglepetést szerezzen a többieknek. :)
És felraktam az ablakra a karácsonyi fényeket, hogy a ház is lássa, hogy ünnepbe öltöztetjük a szívünket így karácsony előtt.

Hosszú hetek állnak rendelkezésedre, hogy felkészülj az ünnepre?
Én a készülést mindig az ellopott fél órácskáimban teszem, hiszen a munka nagyon sok. Új bábterveket készíttettem a grafikusunkkal. Új formátumú mapettbábok születtek és ezeket gyártásba kell állítani, és ehhez még nagyon sok részmozzanatot felügyelnem kell... változtatni... tárgyalni.

Akkor mégis hogyan lesz meghitt az ünnep? :)
Úgy, hogy már két hónappal ezelőtt minden nagytakarítási munkát folyamatosan felgöngyölítettem, úgyhogy mostanra már tényleg csak a díszítés és az ajándékok kitalálása, beszerzése maradt hátra.

Hogyan hangolod össze a munkádat és a nagy családdal járó sok sok feladatot? Azt hiszem, elárulhatjuk olvasóinknak, hogy többek között Sünike hangjának - Ambrusnak - is te vagy az anyukája...
Úgy, hogy a munkám a gyerekekkel való foglalkozás. És minden, ami a feladatom a családban, az életben, inspoirálja a munkámat. És... azt hiszem, hogy csak az tud a gyerekeknek írni, aki maga is életközelben van a gyerekekkel, aki ismeri a hétköznapi problémáikat, nehézségeket, amikkel küzdenek, és aki tudja, hogy hogyan lehet az ő lelkükhöz szólni. Én nem üres meséket akarok nekik adni, hanem olyan meséket, amiknek üzenetét, ha komolyan vesznek, és kipróbálnak... működik.
A Sünike is erről szól egyébként... hogy legyél bátor és tanuld meg kifejezni az érzéseidet, és akkor és ott is szeretni, ahol egyelőre még nem kapsz viszonzást. Ezt tette Jézus is, hiszen ő előbb szeretett minket, még akkor, amikor mi még bűnösök voltunk. Krisztus értünk meghalt. És nincsen nagyobb szeretet annál, mint amikor valaki az életét adja az ő barátaiért.

Végül egy utolsó kérdés: ha egy tanácsod lehetne a magyarországi szülők számára azzal kapcsolatban, hogy mivel tudják leginkább meghitté, csodássá tenni a karácsony estét, mi lenne az?
Beszélgetés. És mindenki szót kaphatna a családban, és elmondhatná a többiekről öt-öt pontban, hogy miért szereti. Mi az, amiért a másikat szereti... Szeretet-pontok... :) És legcsodálatosabb, ha ezt az apuka kezdi. És persze imádság, az egész évünkért való hálaadás, az életünkért, egymásért, a jövőnkért... köszönet Istennek az Ő megtartó kegyelméért.

Köszönöm a beszélgetést, áldott karácsonyt kívánok az egész családnak!
Sok szeretettel búcsúzom minden Kedves Olvasótól így ismeretlenül is, és tudom, hogy a jövő év még csodálatosabb találkozásokat fog adni! Boldog karácsonyt! :)

Vörösmarty téren


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése