2014. április 30., szerda

Sasveszély!

"Sasveszély, sasveszély! Bújjál el, hogy tovább élj!" - kiabálják majd a gyerekek a bábelőadás legizgalmasabb pillanataiban - számításaink szerint -, miután Nyúl Dániel felkészíti őket a várható veszélyre. Együtt kiabálnak majd, és figyelmeztetik a közelgő veszélyre a két ártatlan kis sün gyereket.

Hogy mi történik, miután megjelenik a kitárt szárnyú parlagi sas a paraván legtetején és szúrós szemmel figyeli a kis Sün Bogit... azt most még nem árulhatjuk el. A lényeg, hogy minden jó, ha vége jó :) :)
Azonban a Sas figurájának tervezésébe bepillantást engedhetünk :)

Nem volt egyszerű megtervezni, illetve kitalálni, milyen is legyen az a bizonyos veszélyes állat, amelyik megjelenik a darabban. Nem lehet túlontúl félelmetes, mert nem csak a báb tűnik fel a paraván tetején, hanem közben hangeffektek is szólnak - a darabban -, amik még élethűbbé teszik a figurát.
Tehát legyen határozott megjelenésű, karakteres a báb, méretét tekintve nagy, de mégse legyen félelmetes. Egy úttal hasonlítson a valódi parlagi sasra, de mégis legyen meseszerű, hogy illeszkedjen a már meglévő szereplőkhöz.

A végleges terveket itt láthatjátok:


A vén parlagi sas.


Paravánra is ültethető, "reptethető" is. Bár szárnyai nem mozognak, de a mozdulat igen kifejező. 



A kis Sün Bogi bábterve. (Kisebb méretű lesz, mint Sün Benő.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése