2014. május 10., szombat

Kisütöttünk valamit...

Már készülnek a Sünike 2. bábdarabhoz való kellékek. 
A bábdarabban szükség lesz majd néhány eszközre, ezek közül az egyik legizgalmasabb: a torta. 

Mikor szerepel a torta?

A mese végén a Kislány egy szülinapi tortával lepi meg a két kis Sünikét, amin ők nagyon meglepődnek. Fontos, hogy a torta élethű legyen, de egyben biztonságosan legyen rögzítve rajta minden elem, hogy kibírja a báb elő-és elpakolások viszontagságait. Víz és ütésálló is legyen. Persze azért erre a kellékre kicsit jobban kell majd vigyázni, mivel lesz rajta egy-két díszítő elem.

A prototípus
Az első torta igazán élethűre sikeredett. Csak akkor éri meglepetés a torkos nézelődőt, ha esetleg belevág a tortába egy késsel... az ugyanis hungarocell! :) 
A tetejét díszítő meggyek üvegből vannak, a színes bulis cukorszórás pedig csillogó gyöngyökből. 
De a látvány igazán ínycsiklandó :)
A különlegesség, hogy nem lesz két bábcsoportnak egyforma tortája, mindenki olyat választhat, amilyet szeretne. Terveink szerint lesz diós, túrós, epres, csokis, vaniliás... mindenféle, ami szem-szájnak ingere.

Hungarocell piskóta, akrilfesték lekvár, üveg meggyek és gyöngy cukorkák. Ennél finomabb csemegéről nem is álmodhat egy plüss süni :)


A kész tortára egy 6-os számgyertya kerül, melyet erősen rögzítünk. Azért 6-os, mert Sün Benő a 6. szülinapját ünnepli a mesében. 
Munkatársunk (a képeken), Róbert nagy gonddal alapozza, tervezi, festi meg és díszíti fel az élethű tortákat. A kellék-torták igazán kreatív hangulatban "sülnek ki". :) 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése