2011. január 10., hétfő

"Suttogtuk a szöveget együtt a CD-vel..." - Kaposvári bábcsoport beszámolója, 2010 nyár

Bár e kedves beszámoló nem szorosan a Sünike bábdarabhoz kapcsolódik, mégis közzétesszük, mivel a nyári bábidőszakból való (amikor is a bábcsoportok ünneptől független OBM darabokat adnak elő a nyári szünetüket töltő gyerekeknek). A Kaposvári Bábcsoport a "Ravasz Rokon" és a "Városi nyúl tévedése" című bábdarabokat adta elő. Lássuk hát az izgalmas beszámolót!

Kedves Munkatársaink!

Július 19.-én hétfőn, és július 26.-án hétfőn az EPK Vótapusztai gyerektáborában adtuk elő a Városi nyúl tévedése, és a Ravasz rokon című darabokat. Kb. 200-200 gyerek láthatta a bábdarabot.

Ami külön öröm volt, hogy a tegnapi előadáson kiderült, hogy a Ravasz rokon című darabot sokan látták (mégis fegyelmezetten ülték végig a darabot). Nagyon fantasztikus élmény volt mindkét előadás! Egy felnőtt, és egy gyerekcsapat készült. Egy kis nehézséget okozott a nyári programok között megszervezni a próbákat, és a gyülekezetünk nyári konferenciája is pont az előadás előtti héten volt. A gyerekekkel többször tudtunk próbálni, a felnőtt csapatnak viszont mindössze egy próbára volt lehetősége, közvetlenül az első előadás előtti napon. Így érthetően egy kicsi izgalommal álltunk neki a próbának. Mondtam a lányoknak, hogy ne izguljanak, mert a darab ott van a zsigereinkben, huszonhat, vagy több előadás volt, ez a darab igazán a miénk!

És valóban, ahogy megszólalt a gong, és elkezdődött a bábdarab, a kezeink, és a szívünk egyszerre mozogtak. Mindenki tudta, hogy mi a feladata, hol kell feljönni, és suttogtuk a szöveget együtt a CD-vel. Nagy élmény volt, hogy az ÚR nekünk adta ezt a bábdarabot, a miénkké tette, és nem számít az, hogy pár hónapja játszottuk utoljára!

A tegnapi előadást az ellenség nagyon erősen támadta. Kiértünk a táborba, és ott derült ki, hogy a CD-ket, amiket (sajnos ez teljességgel a mi hibánk) otthagytunk, nem találják, nincs hanganyag. Így tegnap csak a Ravasz rokon című darabot tudtuk előadni- de utána megtanítottunk egy éneket:)) ( A sátán az egy ravasz róka..) A tábor színpadának díszlete miatt nehézséget okozott pl. a háttér lapozása, de plusz egy fővel megoldottuk. Nagyon megérintett, hogy milyen remek csapatot rakott össze Isten. Az összeszokottság, a jó csapat alapfeltétele a bábmissziónak.

Szeretnénk bejutni a kaposvári iskolákba, óvodákba!

Talán egyelőre ennyi:)))

Isten áldjon benneteket!


Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése